همه می دانیم که قضاوت درباره یک نفر؛ یک تفکر یا حتی یک دین، زمانی صحیح است که سخنان مسلم خود آن شخص یا تفکر را بررسی کنیم، نه آنچه مخالفانش می گویند. عین سخنان امام خمینی که شبهه پردازان با تغییر آن، مسخره بازی راه انداخته اند، چنین است: «‏آنهایى که دم از اقتصاد مى زنند و زیربناى همه چیز را اقتصاد مى دانند از باب اینکه انسان را نمى دانند یعنى چه، خیال مى کنند که انسان هم یک حیوانى است که همان خورد و خوراک است! منتها خورد و خوراک این حیوان با حیوانات دیگر یک فرقى دارد. این چلوکباب مى خورد؛ او کاه مى خورد؛ اما هر دو حیوانند. اینهایى که زیربناى همه چیز را اقتصاد مى دانند اینها انسان را حیوان مى دانند. حیوان هم همه چیزش فداى اقتصادش است. زیربناى همه چیزش [است ] الاغ هم زیربناى همه چیزش اقتصادش است. اینها انسان را نشناختند اصلًا که چه هست ... الآن هم مى آیند به من مى گویند، مکرر- دستجمعى، تنهایى- که شما دعا کنید ما شهید بشویم. معقول است که بگوید من شهید بشوم براى اینکه شکمم سیر بشود؟ ... زیربنا توحید است.» (صحیفه امام خمینی ج۹ ص ۴۵۰)

به نظر می رسد سخنان ایشان گویا است و نیاز به توضیحی ندارد فقط این نکته متذکر می شود که خطاب این سخن به کمونیست ها و کسانی است که اقتصاد را زیربنای همه چیز انسان از جمله فکر و عقاید او می دانند (همانطور که فروید زیربنای همه ارزشهای انسانی را غریزه جنسی می دانست!!)

بنابراین سخنان فوق بیشتر در خصوص انسان شناسی و تبیین ماهیت و فطرت انسانی است، اما اقتصاد و اهمیت آن، همواره در منابع دینی به شکلی مطرح بوده که هیچ عالم دینی نمی تواند ضرورت آن را منکر باشد. مثل این روایتی که در کتاب مهم کافی از پیامبر اعظم ص نقل شده که فرمودند: «کَادَ اَلْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً ؛ نزدیک است که فقر به کفر منتهی شود» (کافی ج۲ ص۳۰۷)